Min baggrund

Jeg er uddannet fagveterinærsygeplejerske i klinisk etologi. Den lange titel dækker dels over en uddannelse som autoriseret veterinærsygeplejerske og dels over en efteruddannelse, hvor jeg har specialiseret mig i hunde- og katteadfærd. 

Inden da havde jeg arbejdet tre år på et dyreinternat, hvor interessen for dyrs adfærd og velfærd for alvor tog fart. 

På mit arbejde i hverdagen varetager jeg, udover mine opgaver som veterinærsygeplejerske, også tiltag der sætter fokus på hunde og kattes adfærd. Jeg tilbyder alt fra rådgivning omkring adfærdsproblemer, kursus for nye hvalpeejere til individuelle konsultationer med kommende eller nye hvalpe/killingeejere. 

Jeg ser min baggrund som veterinærsygeplejerske som en fordel, da et dyrs helbred og adfærd hænger uløseligt sammen. Problemer med helbredet kan føre til ændringer i dyrets adfærd. Omvendt kan langvarig stress og dårlig psykisk trivsel føre til problemer med helbredet, da immunforsvaret påvirkes negativt, akkurat som ved mennesker.

Jeg arbejder med både katte og hunde, men har valgt at fokusere især på katte af flere grunde. Personligt har jeg altid været særligt fascineret af katte. Gennem mit arbejde, har jeg måtte sande, at der stadig er lang vej igen, når det kommer til kattes velfærd. Det er mit mål at sprede en forståelse for kattens natur og dens adfærd, så både katte og ejere kan leve sammen på en måde, der gør begge parter glade.

En stor del af mit arbejde med adfærd, er at holde foredrag om både katte- og hundeadfærd og jeg er fast skribent på Dansk Dyreværn Århus' medlemsblad.

Jeg er medlem af DSKVE (Dansk Selskab for Klinisk Veterinær Etologi), et selskab for dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der arbejder med adfærdsrådgivning. Selskabets formål er at fremme kendsskabet til læren om etologi (adfærd). Fokus er derudover på erfaringsudvikling og efteruddannelse.

Sidst, men absolut ikke mindst, er jeg dyreelsker helt ind til benet og deler naturligvis mit hjem med flere af slagsen!